Selecteer een pagina

Waarom inspiratie opdoen voor jouw website ontwerp?

Website ontwerp blog

Er zijn veel webdesigners die het website-ontwerp van klanten naar aanleiding van enkele gesprekken gaan vormgeven, zonder een goed beeld te hebben bij wat deze klanten daadwerkelijk willen. Dit heb ik in het verleden ook regelmatig gedaan. Maar ik ben erachter gekomen dat het belangrijk is om te weten hoe een klant de website precies voor zich ziet. En hoe we dit ook daadwerkelijk kunnen vormgeven.

Een website laten ontwerpen werkt twee kanten op

Een website laten ontwerpen en bouwen werkt twee kanten op. Hiermee wil ik zeggen dat er werk is voor zowel de klant als de webdesigner. Je wilt immers dat je website precies zo wordt als dat jij dat wilt. Dit betekent dat er duidelijk gecommuniceerd moet worden. Vooral in het website ontwerp kan het lastig zijn om samen met de webdesigner op één lijn te zitten. Hierdoor kan het zijn dat de webdesigner veel vragen tussendoor moet stellen en het ontwerpproces een stuk langer duurt dan eigenlijk nodig is.

Inspiratie opdoen voor jouw website ontwerp

Als je bij Matthias Marketing een website op maat laat maken, is er een werkwijze die we volgen. Hiervoor vraag ik of jij inspiratie op wilt gaan doen op pinterest. Dit platform is ideaal. Alles waarvan je denkt dat goed bij de website past, kun je toevoegen aan een bord. Aan de hand van dat bord kan ik precies zien welke stijlen je mooi vindt, welke kleuren je voorkeuren hebben en krijg ik gelijk ideeën over hoe ik jouw website vorm kan gaan geven. Dit maakt het dus een hele praktische tool voor zowel de klant als de webdesigner.

Maak het visueel

Eén tip die ik kan meegeven voor zowel webdesigners als consumenten: maak het visueel voor elkaar, zodat je precies weet waar je het over hebt.

Matthias Marketing