Selecteer een pagina

Voordelen van een One page website

Voordelen van een one page website

Steeds vaker zie je een One page website voorbij komen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een website met één pagina?

Wat is een One page website?

Een One page website is een website die één pagina heeft waar alle informatie opstaat. Voor sommigen bedrijven is één pagina genoeg om hun klanten te informeren. 

De tijdsinvestering

Voor een webdesigner kost het natuurlijk veel minder tijd om een website te bouwen met één pagina. Wanneer de huisstijl is bepaald en de opmaak is goedgekeurd, hoef je enkel nog maar één pagina te bouwen en je bent klaar. Wanneer je een website bouwt met meerdere pagina’s is het natuurlijk tijdrovender om het design op elkaar te laten aansluiten, te zorgen voor een mooie lijn in de pagina’s enzovoort. 

Minder ingewikkelde elementen

Wat ik persoonlijk zie is dat een One page websites weinig gebruik maken van ingewikkelde elementen. De websites zijn meestal informatief met als doel dat een klant een formulier invult. Voor de webdesigner is er daarom ook minder werk aan de technische kant van de website. 

Goedkoop

Een website met één pagina is bij de meeste webdesigners de goedkoopste optie. Dit is voor veel mensen een drijfveer om voor deze optie te kiezen. 

Bij Matthias Marketing kun je ook een One pager laten maken. Bekijk onze tarieven pagina voor meer informatie

Matthias Marketing