Selecteer een pagina

Wat is Shopify Payments?

Als e-commerceondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om het afrekenproces voor je klanten eenvoudiger en veiliger te maken. Een van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van Shopify Payments. Maar wat is Shopify Payments precies en hoe kun je het instellen? In deze blogpost zullen we alle belangrijke details doornemen en je helpen bij het instellen van dit betaalsysteem.

Shopify Payments

Wat is Shopify Payments?

Shopify Payments is een online betalingsgateway die speciaal is ontworpen voor Shopify-winkels. Het is een betaalsysteem dat naadloos is geïntegreerd in het Shopify-platform en dat je klanten de mogelijkheid biedt om te betalen met verschillende betaalmethoden. Het biedt talloze voordelen, waaronder:

  • Een eenvoudig te gebruiken interface: Shopify Payments is gemakkelijk te navigeren en zorgt voor een naadloze afrekenervaring voor je klanten.

  • Een naadloze integratie: Omdat het volledig is geïntegreerd in het Shopify-platform, hoef je geen externe software te installeren om het te gebruiken.

  • Snelle uitbetalingen: Met Shopify Payments ontvang je je betalingen direct op je bankrekening, zonder tussenpersonen.

  • Lage tarieven: Shopify Payments rekent lagere transactiekosten dan de meeste externe betalingsgateways.

Hoe stel je Shopify Payments in?

Het instellen van Shopify Payments is heel eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan:

Stap 1: Controleer of Shopify Payments beschikbaar is in jouw land

Voordat je Shopify Payments kunt gebruiken, moet je controleren of het beschikbaar is in jouw land. Shopify Payments is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Maleisië, Hong Kong SAR China, Japan en de meeste Europese landen.

Stap 2: Stel je Shopify-winkel in voor het gebruik van Shopify Payments

Voordat je Shopify Payments kunt instellen, moet je ervoor zorgen dat je Shopify-winkel is ingesteld om dit betaalsysteem te gebruiken. Ga hiervoor naar je Shopify-beheercentrum en klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Betalingsproviders’. Klik op ‘Betaalmethode toevoegen’ en selecteer ‘Shopify Payments’ in de lijst.

Paying

Stap 3: Verifieer je Shopify Payments-account

Om te beginnen met het accepteren van betalingen met Shopify Payments, moet je je account verifiëren. Dit doe je door de nodige informatie over je bedrijf te verstrekken, zoals je bedrijfsnaam, adres en bankgegevens.

Stap 4: Activeer Shopify Payments

Nadat je je account hebt geverifieerd, moet je Shopify Payments activeren in je Shopify-beheercentrum. Klik hiervoor op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Betalingsproviders’. Zoek Shopify Payments in de lijst met betaalmethoden en klik op ‘Bewerken’. Schakel het selectievakje ‘Actief’.

Stap 5: Pas je Shopify Payments-instellingen aan

Nadat je Shopify Payments hebt geactiveerd, kun je je instellingen aanpassen om ervoor te zorgen dat je klanten de beste ervaring hebben tijdens het afrekenen. Je kunt bijvoorbeeld de valuta kiezen die je wilt accepteren en bepalen welke betaalmethoden je wilt aanbieden.

Stap 6: Test je Shopify Payments

Voordat je Shopify Payments live zet, is het belangrijk om het te testen om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Maak een testbestelling aan en probeer verschillende betaalmethoden uit om te zien of alles goed werkt.

Conclusie

Shopify Payments is een uitstekende optie voor elke e-commerceondernemer die op zoek is naar een veilig, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken betaalsysteem. Door deze betaaloplossing te gebruiken, kun je je klanten een naadloze afrekenervaring bieden en tegelijkertijd je eigen betalingsproces vereenvoudigen. Volg de bovenstaande stappen om Shopify Payments in te stellen en begin vandaag nog met het accepteren van betalingen in je Shopify-winkel.

 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn klanten een veilige betaalervaring hebben met Shopify Payments?

Shopify Payments is ontworpen met veiligheid in gedachten en biedt verschillende beveiligingsfuncties, zoals fraudebescherming en encryptie van creditcardgegevens. Om ervoor te zorgen dat je klanten een veilige betaalervaring hebben, kun je SSL-certificaten installeren op je website en zorgen voor een duidelijke en transparante checkout-proces.

Welke betaalmethoden worden ondersteund door Shopify Payments?

Shopify Payments ondersteunt een breed scala aan betaalmethoden, waaronder creditcards, Apple Pay, Google Pay en betalingen via iDEAL.

Lees mijn andere blogs

Bloggen in Shopify

Bloggen in Shopify

In deze blogpost willen we je graag laten zien hoe je optimaal kunt bloggen op Shopify. Het hebben van een goede blogstrategie kan namelijk veel voordelen opleveren, zoals meer verkeer naar je website, hogere betrokkenheid bij je doelgroep en uiteindelijk meer...

De kracht van zoekmachine-optimalisatie (SEO)

De kracht van zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Als we denken aan digitale marketing, denken we vaak aan sociale media en betaalde advertenties. Maar één van de meest effectieve manieren om organisch verkeer naar je website te trekken is door middel van zoekmachine-optimalisatie (SEO). Met SEO zorg je ervoor dat je...

De 7 beste WordPress-plugins om je website te optimaliseren

De 7 beste WordPress-plugins om je website te optimaliseren

Als je een bedrijf of persoon bent met een website, dan is het belangrijk om deze website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Door middel van WordPress-plugins kan dit proces gemakkelijker worden gemaakt en kunnen de resultaten nog beter worden. In dit...

Matthias Marketing