Selecteer een pagina

Plugins uitgelicht: Yoast SEO

De Yoast SEO plugin

De Yoast SEO plugin helpt jou met het hoger scoren in de zoekresultaten. De Yoast SEO plugin is één van de meest gebruiksvriendelijke SEO plugins op de markt. In deze blog deel ik kort wat deze plugin doet, en dan specifiek voor de content die je schrijft voor jouw website.

Wil je graag weten wat SEO is? Lees onze andere blog over dit onderwerp dan hier.

Technische SEO automatisch verbeterd

Volgens de developers van de Yoast SEO plugin wordt de technische kant van jouw website automatisch verbeterd voor de SEO. Hier heb jij als website eigenaar niet eens omkijken naar.

Content is koning!

Deze plugin helpt jou om te zorgen dat de content SEO-proof is. Nadat je de content hebt geschreven, krijg je allemaal tips van de Yoast SEO plugin om ervoor te zorgen dat het artikel nog beter gevonden wordt. Hiervoor maken ze gebruik van een stoplicht. Ze hebben een stoplicht voor zowel de leesbaarheid als de SEO. Is jouw leesbaarheid rood/oranje? dan is er nog wat werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat de inhoud van jouw artikel makkelijker leesbaar wordt. Is de SEO rood/oranje? Dan is er nog werk te doen op het gebied van gebruik van het zoekwoord dat je gebruikt voor het artikel. Zijn beide stoplichten groen? Dan zit je volgens de plugin goed!

Veel andere functies van de Yoast SEO plugin

De plugin heeft nog vele andere functies die bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website. Je kunt deze functies hier vinden. De plugin heeft zowel een gratis als betaalde versie. Zelf maak ik gebruik van de gratis versie. Ik ben geen expert op het gebied van SEO, maar ik merk wel dat ik er steeds meer over leer, en dat je nog veel meer kunt doen om jouw website zichtbaar te maken. Hier zal ik later in een andere blog nog dieper op ingaan.

Matthias Marketing