Selecteer een pagina

Communicatie tijdens de bouw van jouw WordPress website

Communicatie tijdens de bouw van jouw WordPress Website

Communicatie tijdens de bouw van jouw WordPress Website

Als het gaat om het maken en onderhouden van een website, zijn weinig dingen zo belangrijk als communicatie. Communicatie tussen de ontwerper en ontwikkelaar is cruciaal, vooral als het gaat om het bouwen van een website met WordPress. Werken met een CMS zoals WordPress vereist constante communicatie om ervoor te zorgen dat beide partijen begrijpen wat de ander probeert te bereiken. Als je samenwerkt met een ontwerper aan jouw nieuwe site, of er een wilt inhuren, lees dan verder voor een aantal nuttige adviezen over hoe je goed kunt communiceren tijdens het ontwerp van jouw WordPress site.

Heb een goed begrip van jouw doelen

Het eerste wat je moet doen wanneer je met een ontwerper werkt, is een duidelijk begrip hebben van de doelstellingen voor jouw site. Het is belangrijk om te weten wat je wilt dat jouw site bereikt en hoe het dat zal doen. Bijvoorbeeld, als je een nieuwe site nodig hebt die betalingen kan verwerken, dan moet het zo gebouwd worden dat het kan integreren met populaire betaling gateways zoals PayPal. Het is ook van cruciaal belang om te weten wat voor soort inhoud je gaat plaatsen op de site. Als het merendeel van je inhoud uit video’s bestaat, dan moet de look en feel van jouw site dat weerspiegelen.

Wees transparant met jouw ontwerper

Wanneer je met een ontwerper samenwerkt, is het belangrijk om open te zijn over de inhoud van jouw site. Om een goede website te maken, moet jouw ontwerper weten hoe je wilt dat jouw site eruit ziet en hoe deze moet functioneren. Dit omvat de lay-out, het type inhoud dat je op elke pagina wilt, en alle specifieke functies die je in jouw site wilt opnemen. 

Wees niet bang om vragen te stellen

Je moet nooit bang zijn om vragen te stellen. De algemene misvatting is dat je de ontwerper niet moet lastigvallen met kleine details of vragen omdat ze het druk hebben. Jouw ontwerper zal het echter helemaal niet erg vinden om vragen te beantwoorden! De ontwerper zal niet altijd tijd hebben om elke vraag te beantwoorden, maar wees niet bang om hem om hulp te vragen. Als een vraag te ingewikkeld is, zodat de ontwerper die niet onmiddellijk kan beantwoorden, dan zal hij zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Wees niet verlegen om je visie te delen

Het lijkt misschien alsof de ontwerper weet wat je wilt, maar het is belangrijk om heel duidelijk te zijn over wat je wilt, zodat er geen verrassingen zijn. Ze moeten precies weten hoe je verwacht dat jouw site eruit zal zien en hoe deze moet functioneren. Het is belangrijk om een duidelijk inzicht te hebben in de doelstellingen voor het nieuwe website ontwerp voordat er iets wordt gestart. Je moet ook in staat zijn om deze doelen in concrete termen te formuleren. Dit zal beide partijen meer vertrouwen geven dat ze op dezelfde lijn zitten gedurende het hele proces. Ontwerpers hebben niet altijd een goed idee van hoe een website moet functioneren, dus zorg ervoor dat ze jouw doelen begrijpen voordat ze aan de slag gaan. Het kan nuttig zijn om hen een lijst van functionaliteiten te geven, zoals: contactformulier, winkelwagentje, e-commerce functies, enz.

Samenvatting

Communicatie is essentieel tijdens het ontwerp van uw nieuwe site. Werken met een CMS zoals WordPress vereist constante communicatie om ervoor te zorgen dat beide partijen begrijpen wat de ander probeert te bereiken. 

Matthias Marketing