Blog

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Ik ga me nu aan een onderwerp wagen waar ik zelf niet veel kennis van heb. Ik heb me erin verdiept en probeer SEO zo goed mogelijk toe te passen met de kennis die ik momenteel bezit. Echter, ik weet dat dit een vak apart is en dat er nog heel veel valt te leren over dit onderwerp. Maar wat is SEO precies en wat voor invloed kan SEO hebben op jouw website? Vandaag gaan we samen op onderzoek uit.

De basis

SEO is een afkorting van Search Engine Optimization. Als je dit vertaalt, wordt de basis al vrij snel duidelijk. Je website optimaliseren voor de zoekresultaten. Wanneer je SEO succesvol toepast voor je website, kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Dit leidt tot meer bezoekers op je website. Het interessante van SEO is dat het gratis is. Als het lukt om zelf SEO goed toe te passen, heb je een gratis manier om aan je websitebezoekers te komen. Dit kan leiden tot meer klanten.

Hoe zorg ik ervoor dat ik SEO goed toepas?

Dit zal de vraag zijn die jullie lezers het meest interessant zullen vinden. Hoe zorg ik er nu voor dat ik SEO goed toepas, zodat mijn website hoger in bijv. Google komt te staan? Er is een aantal zaken die makkelijk zelf toe te passen zijn om de kans te vergroten hoger in Google te geraken. Maar SEO hangt van veel factoren af. En het is niet makkelijk om al deze factoren goed onder de knie te krijgen. Deze factoren gezamenlijk noemen we de rankingfactoren. Laten we beginnen met on page SEO.

On page SEO

Brightdigital zegt hierover het volgende: ‘On page SEO is een verzamelnaam voor alle activiteiten die je op je website pagina’s uitvoert om beter vindbaar te worden. On page SEO gaat bijvoorbeeld over je content, je website structuur en interne links, maar ook technische aspecten zoals de snelheid en mobielvriendelijkheid van je website’.

Het wordt hier dus al vrij snel duidelijk dat veel onderdelen van je website invloed hebben op de SEO. Gelukkig hebben we tegenwoordig wordpress plugins die we kunnen gebruiken om onze SEO prestaties te verbeteren. Deze plugins analyseren je website en geven je vervolgens tips om de SEO te verbeteren. Twee hele bekende SEO plugins zijn: YoastSEO en All in One SEO. Deze plugins lossen niet alle problemen op, maar helpen ons op weg om al beter gevonden te worden.

Off page SEO

Maar wat is off page SEO dan precies? Maatwerkonline.nl zegt hier het volgende over: ‘Off-page SEO bestaat uit het verzamelen van externe links naar een website om de website-autoriteit te verbeteren. Het verzamelen van links wordt ook wel linkbuilding genoemd. Google ziet een link van een externe website naar jouw website als een aanbeveling. Hierbij is het van belang er wordt gelinkt vanaf een uniek, relevant en kwalitatief domein’.

Hier lezen we dus dat naast de werkzaamheden op de website zelf, er ook genoeg werkzaamheden buiten de website zijn die bijdragen aan de verbetering van jouw positie in de zoekresultaten.

We hebben nu de basis van SEO samen besproken. In de toekomst zullen er nog blogs verschijnen die dieper ingaan op de verschillende rankingfactoren.

SEO