Blog

Waarom blogs schrijven als bedrijf?

Waarom je als bedrijf blogs zou moeten schrijven

Als je op internet op zoek gaat naar bedrijven die bloggen, kun je er al heel veel vinden. Toch zijn nog niet alle bedrijven overtuigd om een blog te beginnen. Daarom wil ik je graag overtuigen dat het een heel goed idee is om als bedrijf te beginnen met het schrijven van blogs (of om het uit te besteden).

Contact met jouw (potentiële) klanten

Door blogs te schrijven, kun je een relatie opbouwen met jouw klanten. Je kunt bijvoorbeeld een blog schrijven over een opdracht die je hebt uitgevoerd. Ook kun je jouw klanten nieuws geven over de werkzaamheden binnen jouw bedrijf en persoonlijke ontwikkelingen die je zelf doormaakt. Zo blijven jouw klanten terugkomen voor meer informatie. Zo vergroot je natuurlijk ook weer de kans op meer verkoop.

Waarom ben jij uniek?

Bedenk een concept waarop jij als bedrijf gaat bloggen. Misschien heb je wel een heel leuk idee hoe je jouw doelgroep telkens wilt aanspreken, of vertel je bijvoorbeeld een verhaal vanuit jullie eigen mascotte. Bedenk unieke content en wees creatief. Zo wek je de interesse van jouw doelgroep!

Google vindt je leuker!

Waardevolle content wordt enorm gewaardeerd door Google. Als je op consistente basis een blog plaatst met waardevolle content, is de kans groot dat je hoger scoort in Google. Daarnaast wordt waardevolle content vaak ook nog eens gedeeld. Door het delen van jouw blog ontstaan er backlinks. Backlinks zijn een ranking factor voor Google. Hierdoor zul je ook meer website bezoekers ontvangen.