Selecteer een pagina

Hoe kun je instagram zakelijke gebruiken in 2023?

Kun je Instagram zakelijk inzetten voor jouw bedrijf?

Jazeker! Wanneer je je dit afvraagt, loop je eigenlijk zelfs al achter (oeps). Maak je geen gebruik van Instagram voor jouw bedrijf? Dan mis je een groot bereik. Jouw doelgroep zit namelijk ook op Instagram en ze vinden het waarschijnlijk hartstikke leuk als jij ook actief wordt op dit mooie platform. Althans, dat is de mindset die je moet hebben als ondernemer. Veel bedrijven vinden het namelijk erg lastig om Instagram zakelijk in te zetten om hun doelgroep te bereiken en daarmee daadwerkelijk iets terug te verdienen van hun terechte inspanningen. Om jullie te helpen met Instagram, geef ik een aantal Instagram tips voor bedrijven.

 

Instagram

Waarom Instagram inzetten voor bedrijven?

Waarom Instagram gebruiken voor bedrijven? Goede vraag. We zetten een aantal voordelen van Instagram voor je op een rij: 

  • Volgens Shopify maakte in 2022 8,5 miljoen Nederlanders gebruik van Instagram 
  • Een ideale manier om jouw product/dienst visueel te presenteren 
  • Maak contact met (potentiële) klanten 
  • Laat jouw portfolio zien 
  • Maak jouw bedrijf persoonlijk 
  • Het is gratis

Hopelijk is de vraag waarom Instagram gebruiken voor bedrijven nu voor je beantwoord.

 

Wat is het doel van jouw zakelijke Instagram account?

Is jouw doel om zoveel mogelijk geld te verdienen met Instagram? Dan kan ik je nu alvast vertellen dat het heel lastig gaat worden om jouw volgers om te zetten tot daadwerkelijke klanten. Waarom? Omdat de focus van veel geld verdienen met Instagram  en het goed inzetten van Instagram eigenlijk tegenover elkaar staan. Dit komt omdat Instagram een persoonlijk platform is. Als je teveel achter het geld jaagt en niet eerst een relatie opbouwt met jouw volgers, jaag je ze letterlijk weg. Maar hoe moet het gebruik van Instagram zakelijk dan wel? 

Een relatie opbouwen met jouw doelgroep. Dat is de juiste focus. Jouw volgers omzetten in klanten is niet iets wat jij moet doen, maar zal eigenlijk vanzelf moeten gaan. Waarom? Jouw volgers worden verliefd op jouw bedrijf. Ze volgen je namelijk niet zonder reden. Door persoonlijke berichten te delen van het bedrijf, de gezichten achter het bedrijf te laten zien en jouw volgers te betrekken bij wat je doet, wordt het voor jouw volgers steeds interessanter om jouw bedrijf te leren kennen en een aankoop te doen. Bedenk daarom creatieve ideeën binnen jouw bedrijf om video’s over te maken, maak gebruik van toepasselijke hashtags op Instagram en ga ervoor. En vergeet niet om ervan te genieten! Dit is de beste manier om Instagram zakelijk in te zetten!

Vertel jouw verhaal

Een andere belangrijke tip is om Instagram zakelijk te gebruiken om jouw verhaal te vertellen. Door het delen van verhalen over het ontstaan van het bedrijf, de waarden en missie van jouw bedrijf en hoe jouw producten en diensten het leven van klanten hebben verbeterd, kan je een sterke band opbouwen met de doelgroep. Hierdoor kunnen potentiële klanten zichzelf gemakkelijker identificeren met jouw bedrijf en is de kans groter dat ze voor jouw producten of diensten kiezen.

Samenwerken met Influencers

Een andere strategie die je kunt gebruiken is samenwerken met influencers op Instagram zakelijk. Dit kan helpen om jouw bereik te vergroten en meer volgers te krijgen. Het is belangrijk om te zoeken naar influencers die passen bij jouw bedrijf en doelgroep, en ervoor te zorgen dat hun volgers ook overeenkomen met jouw doelgroep. Door een samenwerking aan te gaan met een influencer op Instagram zakelijk, kan je ook meer vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten, omdat ze het product of de dienst al gezien hebben bij een influencer die ze vertrouwen.

Conclusie

Instagram zakelijk gebruiken is een ideale manier om jouw doelgroep te bereiken. Ik raad je aan om Instagram niet te zien als een medium om geld mee te verdienen. Zie het als een platform waarmee je een verbinding aan kan gaan. Op deze manier geniet je veel meer van Instagram en zul je zien dat jouw volgers dat ook waardeert. Ik hoop dat mijn Instagram tips voor bedrijven je hebben geholpen. Het is wellicht geen uitgebreide blog, maar Instagram zakelijk gebruiken gaat eigenlijk maar om één ding: Wees persoonlijk 

 

Lees mijn andere blogs

 

Wat is Shopify Payments?

Wat is Shopify Payments?

Als e-commerceondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om het afrekenproces voor je klanten eenvoudiger en veiliger te maken. Een van de beste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van Shopify Payments. Maar wat is Shopify Payments precies en hoe...

Bloggen in Shopify

Bloggen in Shopify

In deze blogpost willen we je graag laten zien hoe je optimaal kunt bloggen op Shopify. Het hebben van een goede blogstrategie kan namelijk veel voordelen opleveren, zoals meer verkeer naar je website, hogere betrokkenheid bij je doelgroep en uiteindelijk meer...

De kracht van zoekmachine-optimalisatie (SEO)

De kracht van zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Als we denken aan digitale marketing, denken we vaak aan sociale media en betaalde advertenties. Maar één van de meest effectieve manieren om organisch verkeer naar je website te trekken is door middel van zoekmachine-optimalisatie (SEO). Met SEO zorg je ervoor dat je...

Matthias Marketing