Blog

Plugins uitgelicht: W3 Total Cache

In deze serie blogs deel ik met jullie de voordelen van een aantal plugins. Maar wat zijn plugins eigenlijk? Wphandleiding.nl zegt hier het volgende over: ‘WordPress plugins zijn kleine stukjes software die de functionaliteit van je WordPress site verder uitbreiden’.

Iedereen heeft specifieke wensen voor zijn/haar website. Daarom zijn er veel plugins die inspelen op verschillende behoeftes. Sommigen plugins zijn wat algemener, andere plugins zijn weer heel specifiek.

Vandaag gaan we het hebben over de plugin: W3 Total Cache.
Deze plugin verbetert de algemene website-prestaties en verkort de laadtijd van jouw website.

Een website moet tegenwoordig snel laden wil je de aandacht van de (potentiële) klant behouden. Er wordt in seconden besloten of jouw website interessant is. Deze seconden moeten dus goed benut worden en niet ingenomen worden door de trage laadtijd van de website. De laadtijd van een website wordt bepaald door verschillende factoren. Hierin kan W3 Total Cache een grote rol spelen.

W3 Total Cache heeft veel voordelen.
Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Verbetert de algemene website prestaties
  • Verbetert de positie van jouw pagina’s in Google
  • Kortere laadtijd van de pagina’s
  • Websitebezoekers blijven langer op de website
  • Websitebezoekers bezoeken sneller meer pagina’s
  • Verbetert de prestaties van de webserver
  • Bestanden worden geminimaliseerd waardoor je bandbreedte bespaart (hoasted.com zegt hier het volgende over: ‘Bandbreedte van een website is de daadwerkelijke hoeveelheid gegevens overgedragen via de website op een bepaald moment’)

Deze plugin heeft heel veel opties die helpen om jouw website te optimaliseren en te versnellen. De plugin wordt regelmatig geüpdatet en is al meer dan 1 miljoen keer gedownload. Genoeg redenen om te kijken of deze plugin ook voor jouw website interessant is! Bekijk de plugin hier.