Blog

De voordelen van WordPress

Wat zijn de voordelen van WordPress en waarom heb ik er voor gekozen om te werken met dit systeem? Je leest het in deze blog.

De CMS WordPress

WordPress is een ‘content management systeem’ (ook wel CMS genoemd). Wikipedia zegt het volgende over een CMS: ‘Een CMS is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren’.

Door middel van WordPress kun je dus een website realiseren zonder veel technische kennis. Wat zijn meer voordelen van WordPress? Ik zet ze voor je op een rij:

 • Veel verschillende builders om uit te kiezen
  Er zijn verschillende builders waarmee je een website in WordPress kunt bouwen. De populairste builders kun je o.a. hier vinden.
 • Gratis plugins om mee te werken.
  Voor ieder is er wel wat wils. Er zijn heel veel plugins die een belangrijke functionaliteit bevatten die jij wellicht nodig hebt voor de website.
 • WordPress is een van de bekendste systemen op het gebied van webdevelopment
  WordPress wordt wereldwijd gebruikt.
 • WordPress is gratis
  WordPress is voor iedereen gratis te gebruiken.

Dit zijn slechts enkele voordelen van WordPress. Zelf ben ik een groot voorstander van WordPress. Ik gebruik dit CMS dus ook zelf om websites te bouwen voor mijn klanten.

Waarom maak ik gebruik van WordPress?

Mijn keuze om met WordPress te werken is eigenlijk vrij simpel. In 2018 heb ik een half jaar bij een marketingbureau gewerkt dat websites bouwt. Zij maken gebruik van WordPress. Dat was het eerste moment dat ik in aanraking kwam met WordPress. Hierna ben ik nooit meer gestopt met het gebruiken van dit CMS. Het is overzichtelijk, heeft veel mogelijkheden en werkt goed.

Daarnaast is het gewoon hartstikke gaaf dat er zoveel thema’s en plugins zijn om mee te werken. Hierdoor blijft iedere webdesigner uniek en spreek je daardoor weer een specifieke doelgroep aan!

De voordelen van WordPress