Blog

De kracht van een kleurenpalet

Heb jij mijn werkwijze al bekeken? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat ik een kleurenpalet maak voor mijn klanten op basis van de inspiratie die ze mij geven. Waarom maken we gebruik van een kleurenpalet in webdesign? En wat is de precieze kracht van kleuren? In deze blog gaan we daar wat dieper op in.

De uitstraling van jouw website

Jouw website straalt een bepaald gevoel uit. Dit komt niet alleen door de elementen die je op je website plaatst, maar ook door de kleuren die je op jouw website gebruikt. Wat voor gevoel wil jij jouw potentiële klanten meegeven? Wil je bijvoorbeeld warmte en rust uitstralen? Dan kun je de kleur bruin toepassen op jouw website. Maar wil je tegelijkertijd ook dat jouw website vrolijkheid uitstraalt? Dan zou je ook roze kunnen toepassen.

Combineren van kleuren

Wanneer je weet wat je precies wilt overbrengen, kun je kijken welke kleuren daar bij passen. Een goede website die uitlicht welke betekenis kleuren hebben is: Linku.nl. Zij hebben een artikel gepubliceerd over de betekenis van kleuren. Nu je weet welke kleuren welke betekenis hebben, kun je dus ook aan de gang met het maken van een kleurenpalet.

Een voorbeeld

Hieronder zie je een voorbeeld van een klein kleurenpalet. Deze kleurenpalet heb ik specifiek gemaakt voor deze blog. Hier kun je zien dat roze en bruin goed te combineren zijn met elkaar. Zelf heb ik een voorkeur voor zachte kleuren. Door de zachte kant van deze twee kleuren goed te combineren, kun je een mooi kleurenpalet samenstellen.

Kleurenpalet webdesign